Linde Demuynck

Linde Demuynck

Afdeling Muziek - Docent clavecimbel


Linde Demuynck (°1996) is een Belgische klaveciniste met een voorliefde voor het intiemere kamermuziekrepertoire. Met een warme en doordringende klank voert ze haar publiek mee naar fantasierijke oorden.

Doorheen de jaren speelde Linde mee in projecten met heel uiteenlopende bezettingen zoals bijvoorbeeld verschillende programma’s met het ensemble Les Goûts-Authentiques o.l.v. Jan Devlieger en meerdere operaprojecten van Muziektheater Transparant o.l.v. Nicolas Achten. Daarnaast had ze zelf de muzikale leiding in OPSTAND met La Serva Padrona van Pergolesi en L’artigiano gentiluomo van Hasse.

In 2020 studeerde Linde af aan de Hochschule für Musik in Bremen bij Carsten Lohff na haar bachelor studies te hebben afgerond bij Kris Verhelst en Bart Jacobs in het Lemmensinstituut te Leuven. Ook volgde ze lessen en masterclasses bij onder andere Jan Devlieger, Guy Penson, Richard Egarr, Ketil Haugsand en Menno Van Delft. Naast het concerteren geeft Linde lessen klavecimbel, orgel en kamermuziek aan dé academie te Ieper, De Kunstbrug (Gentbrugge) en De Poel (Gent). Ook is ze er klavecimbel begeleidster van dienst.