Groepsmusiceren Klassiek

 

In de lessen Groepsmusiceren (3de en 4de graad) staat het samenspelen centraal. In groep, oefen je de muziek in, aangepast aan je niveau. Je oefent je partij goed in, zodat je zo veel als mogelijk kan loskomen van de partituur. Dat creëert ruimte om te luisteren en te reageren op je medespelers en dirigent. Je werkt steeds naar een toonmoment/concert toe.

In onze academie vind je een uitgebreid aanbod Groepsmusiceren voor de 3de en 4 de graad:
Er zijn grote ensembles zoals het strijkersorkest, het harmonieorkest en 2 koren (een jeugdkoor en een volwassen koor). De koren zijn toegankelijk voor alle instrumentisten en zangers. Het vocaal ensemble is alleen toegankelijk voor zangers.  Er zijn gemengde ensembles (voor alle instrumenten) en er zijn ensembles specifiek voor 1 instrument: accordeon, gitaar, saxofoon, blokfluit, harp en piano.

Voor sommige ensembles wordt er afhankelijk van het vereiste niveau een onderscheid gemaakt tussen 3de en 4de graad.

VOOR WIE: iedereen van 12 jaar tot … (hierbij wordt er rekening gehouden met de nodige voorkennis/niveau)

LESTIJDEN: 1 uur tenzij anders in grotere ensembles en projecten

TRAJECT: 3 jaar in de 3de graad, 3 jaar in de 4de graad

HOE INSCHRIJVEN? Bespreek het aanbod met je leerkracht instrument of bekijk het aanbod hier: Groepsmusiceren Instrumentaal - Groepsmusiceren Vocaal (Koor). De leerlingen 3.1, 4.1 en SP 1 klassieke muziek kunnen nog niet onmiddellijk een keuze maken. Zij krijgen na inschrijving, een online bevraging toegestuurd, waarbij gepolst wordt naar hun voorkeur. Hierna gaat de vakgroep GRM op zoek naar de best passende optie.

De leerlingen 3.2, 3.3, 4.2, 4.3 en SP2 blijven in hun zelfde klas GM

Geen afwezigheden